Meny
Søk

27.08.17 Gutt på 32 har et spørsmål

 Om vold i parforhold. Les svar 05.09.17

Hei jeg er en gutt på 32 år. Sliter psykisk, skifter humøret veldig fort. Men når jeg drikker alkohol så kan jeg gå fra å være veldig glad, til og bli voldelig. Jeg har slått min samboer opp til flere ganger. Men har ingen anger, og har kalt henne opp. Angerer heller ikke.

Er veldig overbeskyttende. Tåler ikke at hun har kontakt med sine venner eller sin familie. Min samboer har prøvd å gå fra meg, men har med hensikt truet med å slå henne ned opp til fler ganger. Jeg var også utro i påsken, jeg fortalte at jeg ikke hadde tenkt og at det ikke skulle ha skjedd. Men viste nok en gang ingen anger. Hva skal jeg gjøre? 

Hei gutt 32! Her får du svar fra en psykologspesialist som har arbeidet med menn som utøver vold. les det han skriver: Hilsen Rolf (red)

Hei til deg med skiftende humør.

Takk for at du skriver til oss. Det å ha hyppige, skiftende humørsvingninger kan være tegn på et psykisk problem. Har du tenkt på hva som gjør at akkurat du er sånn? Har du for eksempel opplevd andres ustabile humør som liten? Ofte kan våre handlingsmønster komme av tidligere erfaringer, men de er ikke alltid så lett å få øye på.

Så til hva du kan gjøre. Det å utsette andre for vold påfører det mennesket stor skade. Det å utøve vold mot din samboer og hindre henne i å ha kontakt med andre kan påføre henne betydelige psykiske skader.

Ved at du skriver til oss, så regner jeg med at du er oppmerksom på disse sidene hos deg selv og ønsker å gjøre noe med dem, selv om du ikke føler anger. Det å angre på noe er jo din indre følelse og sier jo ikke noe om hvilken effekt dine handlinger har på andre. Noen kan ha vanskeligheter med skyldfølelse og anger, det kan også være tegn på et psykisk problem.
Det finnes hjelp å få. Til deg vil jeg først og fremst oppfordre til å ta kontakt med Alternativ til vold. Det er et spesialisert behandlingstilbud til menn og kvinner som utøver familievold. De har behandlingssteder flere steder i Norge. Dette finner du info om her: http://atv-stiftelsen.no/

Hvis det ikke er et Alternativ til vold kontor i nærheten av der du bor, så går det an å ta kontakt med nærmeste Familiekontor. Mange som jobber der har også kompetanse for å hjelpe menn med aggresjonsproblemer.

Håper at du tør å få hjelp til dette problemet. Vennlig hilsen psykologspesialist Kenneth

Utviklet av Bysant AS